Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Egy Isten van, és nincsen kívüle más. Boldog az az ember, aki törekszik, hogy megértse és átélje ezt az igazságot, amely egyben az egyetlen is az önvalóság tengerén.

Napi dilemma

Minden nap létrehozhatsz egy új felesleges kötést az életedben, kötődhetsz elvekhez, tárgyakhoz, vagy emberekhez, hogy hamis biztonságérzetet kapj, vagy csak az igazsághoz ragaszkodsz, és a hited elpusztíthatatlanná tesz.

Közösségek és társadalmak PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 30. (hétfő) 08:31

Az ember, éppúgy mint sok állatfaj, közösségekben él, falvakba, városokba tömörülve hozza létre a társadalmat. A kolóniákhoz hasonló csoportosulások célja az állatvilágban az egyedek képességeinek a lehető legjobb kihasználása, illetve a védelem a külső veszélyekkel szemben. Az ember messze tévedt már ezektől a céloktól, a közösségeknek, a társadalomnak a hamis illúzióját fenntartva egyes embercsoportok egyéni céljait szolgálja már csak a társadalom.

Az állatvilágban egyszerűek a törvények. Az egészséges, az erős és domináns egyedekből válik ki az állatcsoport vezetője (pl.: falkavezér), akinek egyetlen célja az állatcsoport életben tartása, illetve a fajfenntartás. A gyengék között is jól ismert a szabály. Aki gyenge és gyengeségével veszélyezteti az állatcsoportot, az elpusztul, a falka magára hagyja annak érdekében, hogy a többség élhessen. Ennek fényében, mondjátok meg, hogy fordulhatott az elő, hogy az emberi fajban a gyengébbek kormányozzák a társadalmat és az ennél is gyengébbek pedig szándékosan élősködnek rajta.

Természetesen, mindenki mondhatja, hogy az emberség, a szeretet sugallja ezt az emberiségnek, hogy foglalkozzon az elesettekkel, ez így is van, de az elesettek nagy része képmutató! Dolgozni tudna, de nem akar, helyette élősködik azokon, akik becsületes munkájuk verítékével keresik meg a betevőjüket. Ha ez az élősködés olyan mértékeket ölt, hogy az gazdasági válságokhoz és háborúkhoz vezet, amelyben éhínség és pusztulás vár az emberek sokaságára, akkor is el lehetne mondani, hogy ez a szeretet? A szeretetben lévő emberek között a gyengék is hoznak áldozatokat az erősekért - ahogy az állatvilágtól eltanulhatnánk- nemcsak elvárják, hogy az erősek hozzanak áldozatokat a gyengékért.

Természetesen, minden csoportnak érdeke, hogy a betegeiről gondoskodjon, hogy azok minél előbb visszanyerjék erejüket és egészségüket. Azonban, ha ezzel visszaélnek a gyengék, azzal veszélyeztetik az erőseket. Abban a társadalomban, ahol érték lesz a szimulálás, a munkakerülés, és ezekkel együtt a bűn, az a társadalmat is megbetegíti, és az erőseket is a pusztulás szélére sodorja. Beszélhetünk hangzatos szavakkal az esélyegyenlőségről, ha az esély egyoldalú, akkor képmutató dolog az egész. Az erőseknek ki fogja megadni az esélyt a túlélésre? Hogyan fog fennmaradni az emberi faj, ha továbbra is a gyengék vezetik? Erre ki adja  meg a választ?

A gyengék nemcsak úgy élősködnek, hogy beteget játszanak, vagy kerülik a munkát. Néha véres verítékezést mutató dolgozó képében járulnak elétek. Vezetőkké lesznek a társadalmatokban és egyetlen céljuk, hogy saját nézeteiknek embertömegeket mozgassanak, hogy megosszák és ezzel a megosztással megbetegítsék a társadalmat. Ők a politikai és egyéb szintű vezetőitek, akik bárányok képében jönnek elétek, de belül farkasok, mert a céljuk nem az egység megteremtése, hanem a másság és az elkülönültség törvénybe iktatása. Ők, akik Isten nevében jönnek néha hozzátok, de a szenteltvíz égeti a tenyerüket, mert belül ördögök. Kizsákmányolnak benneteket és meggazdagszanak, míg ti egyre szegényebbek lesztek és szabadságotok is egyre fogy. Az állatvilágban nincs ilyen falkavezér, az ember miért vonzza az ilyen vezért, hiszen intelligensebb, mint az állatok? Nem lázadásra buzdítalak benneteket, hanem arra intelek, hogy  igen is van választásotok. Válasszatok igaz embereket, aki ismer benneteket és gondot visel rólatok. Akit nem önző érdekei, illetve a mögötte álló lobbierő irányít, hanem a tisztesség, és az, hogy egy nép felemelkedhessen poraiból.

Ne dőljetek be hangzatos szavaknak, akik a szeretet, az emberség álcája mögé bújnak, nincsenek tisztában egyik szó jelentésével sem, de tudják, hogy a keresztény, Istenhívő embereket meg lehet téveszteni az ilyen kommunikációval. Lássatok át a hazugság illúzióján, nem fontos, hogy jobb, vagy baloldal. Azt válasszátok, aki az egységbe tudja kovácsolni a társadalmat, aki a szembenállás helyett akkor is az egységet választja, ha nem ért egyet a másikkal. Azt válasszátok, aki keménykezű, nem tűri a hamisságot, de kegyelmet ad a megtérőknek.

A szeretetben nincs demokrácia, mert a szeretet azt a döntést hozza mindig, amelyben a legtöbb ember (lény) igénye kielégül és az  jóval több, mint egy választáson megszerzett 40-50%, hiszen minden embernek szüksége van alapértékekre: biztonság, lehetőségek az érvényesülésre, stb.  Azok az emberek, akiket a bűn hajt és mégis azonos értékű szavazata van a választáson, egy kicsit közelebb viszik az emberiséget a pusztuláshoz. Az állatvilágban a legerősebb szarvas védi is a csordát, ha kell az életét adja, hogy a csorda megmeneküljön, nem pedig gyáván elmenekül, ha baj van. A demokráciában, ha valamit elront egy vezető, legfeljebb lemond a posztjáról... és kimegy az ajtón, majd besurran az ablakon és újra sorba áll. Ez lett az érték a társadalomban, és nektek is, mert még mindig ragaszkodtok a hamis vezetőkhöz, pedig van lehetőségetek a szabadulásra: 1 szavazatnyi.

Egy társadalom akkor egészséges, ha annak bármilyen egyedét (család, parasztok, iparosok, stb.) kiválasztom, az többnyire egészséges. A társadalomtól már nem várhatjátok, hogy kiszűrje a nem kívánatos jelenségeket, ti magatok tudjátok kiszűrni ott, ahol éltek. Nem gyűlölettel, hanem tudatos döntések sokaságával, ha megtanultok végre felelősséget vállalni, akkor nem fogtok félni, hogy mi lesz veletek, akkor majd az erősek fognak fényleni és nem a gyengék. Keressetek olyan embereket, akiknek hasonló értékei vannak, hogy erőtök megsokszorozódjon és ne hagyjátok, hogy döntéseitekről bármilyen képmutató lebeszéljen benneteket. Ne féljetek már az istentelen világtól, mert ha ti Istenben élők vagytok, el nem veszhettek semmiképpen sem. Ha követ dobsz az álló vízbe, hiába kicsi a kő és sok a víz, a kő mégis hullámokat kelt. Ha az emberek látják, hogy amit cselekszel az helyes, majd találsz társakat is törekvésedhez.

Utolsó frissítés: 2011 május 30. (hétfő) 08:42
 

Napi figyelmeztetés

Óvakodj a halálba vetett hitetlenségedtől. Ha a halálod pillanatában a fájdalmaidra gondolsz, a fájdalmak országába kerülsz. Ha a halálod pillanatában Istenre szeretettel gondolsz, Isten országába jutsz. Vigyázz, mert nem tudhatod, mikor üt a te órád.

Téves mondások

A szeretet jutalma az örök élet, a bűn zsoldja a halál! Ha Isten minden parancsolatát befogadtad, akkor se várj cserébe örök életet, mert a jutalmadat csak akkor kaphatod meg, ha feltétel és elvárás nélkül szolgálod az igazságot, ahogy a megváltód ezt tette. Ő azonban már az igaz törekvést is méltatja.