Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

A te szavad legyen egyértelmű "igen", vagy legyen egyértelmű "nem". Ha válaszoddal bizonytalanságot hagysz magad után, az ördög cselekedett általad. Azonban, ha igent, vagy nemet mondtál gondoskodj róla, hogy szavaid hazugsággá ne váljanak.

Napi dilemma

Minden nap alkothatsz egy új szabályt, amellyel védheted magad a fájdalmaidtól, vagy megismered a legfelsőbb törvényt, és fájdalomtól mentesen élhetsz.

Társkeresés PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 30. (hétfő) 13:14

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb párkapcsolati tanácsadója válik. Mindketten nyilatkoznak, ő és a párja is. Látszik a mondanivalójukon, hogy megtervezett, a naiv ember hinne nekik, a kéztördelés, a szavak formálása sokat elárul. Mindketten tele vannak félelemmel, nem is kell pszichológusnak lenni, hogy belássuk, a hölgy fél a fájdalomtól, fél a szabadságtól, így férjében képtelen volt elviselni a másságot. Gyermekükre való tekintettel ígérgetik, hogy jó baráti kapcsolatban maradnak... valószínűleg ezt már egyikük sem hiszi el.

Az ember egója nagy úr! A megismerkedés elején könnyen lépre megy becéző szavaktól, vagy egy szál virágtól, néhány ügyesen megszervezett romantikus estétől. A tudatos ember nem adja ilyen könnyen a lelkét. Az állatvilágban is bevett szokás, hogy amikor az állat párzani akar, másnak mutatja magát, mint ami valójában. Így van ez sajnos az embernél is. Erről egy másik cikkemben írtam már, most inkább a párkeresés rejtelmeiről szeretnék írni. Egy felvilágosult, önmagával harmóniában élő ember, bárkivel tud együtt élni. Ezt soha ne felejtsétek el. Ha mégsem sikerül, akkor az éppen annyira rajtatok is múlik, mint a másikon és képmutató dolog a másikat hibáztatni, hogy ő másfelé tart, mint te, vagy mások a nézetei. Az ő szemszögéből neked mások az útjaid, és neked mások a nézeteid.

A társkereséshez most ajánlhatnám neked a horoszkóppal, a kártyavetéssel szemben a  személyiség testtípusnak megfelelő párválasztást, de azért nem teszem, mert az sem a szabadságot hozná el neked döntésben, hanem a megalkuvást, illetve a te személyiséged betokosodását. Inkább néhány praktikus tanácsot szeretnék átadni, amelyet, ha megfogadsz, akkor közelebb kerülsz a boldogságodhoz.

Az első ilyen jó tanács, inkább prekoncepció. Légy őszinte önmagadhoz, és magad számára határozd meg, hogy miért van szükséged a párkapcsolatra. Félelemből? Félsz a magánytól, félsz a társadalom ítéletétől, mert szingli vagy? Esetleg vágyból? Nem bírsz a hormonjaiddal? Biztonságra vágysz? Akár félelemből, akár vágyból keresed a nagy őt, mindkettő magában hordozza a konfliktus forrását, akármennyire is fog megfelelni neked az, akit kiválasztasz, ezt fel kell tudatosan vállalnod, annak érdekében, hogy a te vágyaidat, a te félelmeidet véletlenül se vetítsd ki a másikra, inkább legyél őszinte. Hagyd, hogy szabad akaratából eldöntse, akar-e ezzel együtt élni.

Jó lenne azt is tisztázni magadban, hogy mi az ami gátolhat, hogy létrejöjjön a nagy  találkozás! Amíg kettősségben vagy a párkapcsolattal szemben, addig az esélyeid romlanak. Vess számot, hogy lezártad-e korábbi kapcsolatodat, vagy vágyaid, még mindig odakötnek. Van-e benned félelem a párkapcsolattal szemben? Ilyenek: félek, hogy nem vagyok elég szép, vagy elég jó. Félek, hogy újra megbántanak a kapcsolatban. Az ehhez hasonló félelmeket bocsásd meg magadnak minél előbb. Tedd le az előítéletedet is. Ne akard, hogy a társad Brad Pitt, vagy George Clooney, illetve Angelina Jolie, vagy Salma Hayek legyen. Egy férfi /nő lehet önmagában is tetszene neked, de a relatív szemléleted miatt mégis csalódást okozhatsz önmagadnak.

Ha társat keresel, akkor nyitottnak kell rá lenned, és jó, ha jelen vagy az életben, mert nem tudod, mikor találkozol a kiválasztottal. Kiválasztottnak azért hívom, mert már kiválasztottad őt, amikor az igényed keletkezett a kapcsolatra, s ha nem tévelyegsz el ettől az igénytől, az élet már el is kezdte szervezni a nagy randit. A szervezést megkönnyítheted. Alaptörvény, hogy búzát búzamezőn lelsz, szőlőt pedig a szőlőlugasban találsz. Ha fontos az istenhit a párkapcsolatodban, akkor azt nem a punkok, és bűnözők között fogod megtalálni. Hűséges társat  nem az éjjeli mulatókban vadászó emberek között lelsz. Ne áltasd magad, hogy majd te megváltoztatod! Még magadat sem tudtad megváltoztatni, hogyan tudnál egy másik embert. Ugye érted? Az emberek, amikor változásról beszélnek, legtöbbször ugyanannak a butaságnak a más köntösbe bújtatását értik.

Az első randit hagyd, hogy megtörténjen. Ne akarj túl romantikusnak látszani és ne várd el, hogy a másik is az legyen. Főleg ne rontsd el képmutató romantikával, vagy olyannal, amely már nagyanyáink korában is közhely volt: naplemente nézegetés, gyertyafényes vacsora, stb. Azok az emberek erőltetnek ilyeneket, akiknek semmi fantáziájuk nincs és fogalmuk sincs mi a romantika, csak annak akarnak mutatkozni. Romantikussá egy alkalmat nem a külsőségek, hanem a köztetek lévő harmónia varázsol. Az is képmutatás, ha a leendő párodat ugyanazokra a helyekre, ugyanazokra a szituációkba viszed, mint a korábbiakat Smile. Előbb-utóbb le fogsz bukni, hidd el a változatosság és az igazság gyönyörködtet.

Mindenkinek van egy másik fele - ezt tartja a mondás. Én azt, hogy a másik fél is bennem van. Ha magamban megtaláltam a másik felem, akkor a külvilágban tudok elfogadni egy másik embert hozzá. Én magam is  párkapcsolatban élek hosszú ideje és rendkívül sok időmet áldoztam arra, hogy a párommal megértessem, hogy ki vagyok én, illetve arra is, hogy megértsem, ki is ő valójában. Nem az előző életei fontosak, mint azt sokan tartják, hanem az, hogy most mit képvisel. Mik a vágyai, a félelmei és miben hisz tudatosan, vagy tudat alatt. Minden kapcsolatban fontos a megismerés, és még fontosabb a megértés. Ha megértem a másikat, könnyebben tudom elfogadni azokat a cselekedeteit is, amelyek bennem kételyt, félelmet, el nem fogadást keltenek, így könnyebben tudok megbocsátani is. Elfogadni a másikban az értéket és együttműködni a gyengeségeivel. Ennek művészete teszi a kapcsolatot működővé és harmonikussá. Ha párt keresel, soha ne felejtsd el, hogy mielőtt elkötelezed magad a kapcsolatban, ismerd meg a másikat. Ne csak felületesen! Sok ember önmagát is felületesen ismeri. Elmegy egy önismereti tréningre és amikor hazajön, kevesebbet tud magáról, mint amikor elment. Miért? Mert Önmagadat nem ismerheted meg csak idő és a tér végtelenjében. Hogy mit jelent ez, abban hagyok egy kis kíváncsiságot bennetek és egy másik cikkben írom meg.

Utolsó frissítés: 2011 május 30. (hétfő) 13:29
 

Napi figyelmeztetés

Vigyázz! Az az ember, aki saját ismeretében bízva nem fogadja el az igazságot, nemcsak hogy a tudás illúziójában él, de nem is sejti, hogy elbizakodottsága miatt nincs benne az Élet könyvében sem. Így lesznek elsőkből utolsók a végén.

Téves mondások

Az az ember, aki szomjazza és kutatja az igazságot, követi azt, amit igaznak hisz, és békességre, szeretetre törekszik, akkor is benne van az Élet könyvében, ha megtévesztett.