Ma 2023. december 09., szombat, Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.

Szavazás

Szerinted, minden betegség lelki eredetű?
 

BELÉPÉS

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

A hit szóra és cselekvésre bírja az embert. A helyes hittel élő ember ezért szavaiban és tetteiben is gyümölcsöző, míg a helytelen hittel élő ember nem hoz , legfeljebb csak vad gyümölcsöt, sorsa is csak szenvedés.

Napi dilemma

Minden nap dönthetsz arról, hogy hiszel-e a halálban és követed őt a minden napi gondolataid, szavaid és tetteid által, vagy az örökkévalóságban hiszel és akként éled az életed.

A test szerinti gyógyulás PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 június 03. (péntek) 08:17

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti gyógyulásra is, amely sokkal messzebb visz a testinél, de az egy másik cikk témája. Ebben a cikkben a test szerinti gyógyulás misztériumát fejtegetjük.

Egy keresztény portálon nem szeretnék sem a gyógyszeripar, sem a gyógynövényipar hasznosságát fejtegetni, mert minden gyógyulási módszer, amely nem a lélek sajátosságait használja ki, gyakorlatilag tünetkezelés, az ember átmenetileg meggyógyulhat tőle, de lelke továbbra is a pokol tüzére van elkötelezve, amíg a lelki okot is meg nem szünteti.

A fentiekkel szemben azonban vannak olyan testi módszerek, amelyekkel a lélekre is lehet hatni. Az egyik ilyen a böjt. Amennyiben az ember képes úgy megvonni magától a táplálékot, hogy a szervezetében elvonási képzetek alakuljanak ki és a böjtnek olyan célt ad, hogy a betegség lelki okának felfedésére és megbocsátására irányuljon, komoly gyógyulást érhet el.

Ennek az oka igen egyszerű. Isten az emberben erős túlélő ösztönt rejtett el, amely azt jelenti, hogy az ember (ha csak nincs ellenkező hitrendszere) minden betegség okát képes akár nagyon hosszú ideig is kompenzálni. Ennek következtében, amikor az ember egy saját maga által kreált „vészhelyzetben” helyes célt tűz ki, az emberi lélek annak érdekében, hogy a vészhelyzetből kikerüljön, módosítja a megszabott feltételnek megfelelően az emberi tudatot. Így az embernek vagy felrémlik a böjt előre haladtával, hogy mi a betegségének az oka, vagy jobb esetben a túlélési ösztön meg is gyógyítja azt.

A böjt tehát nem önmagáért, hanem szellemi célokért és az ember gyógyulásáért van. Aki helyesen használja, felmagasztalódhat Istenben, aki azonban pusztán a test szépségéért böjtöl, felmagasztalódhat az ördögben, hiszen a testtudat nem a lélek szerinti életet segíti, hanem a test szerintit.

A fentiek alapján talán bele tudsz gondolni, hogy mennyit érnek a keresztény egyház által tanított böjtök. Pénteken ne egyél húst, naponta egyszer lakj jól. Ilyen és ehhez hasonló értelmetlen tanítások csak a böjt látszatát keltik, de nem visznek el az igazabb életre. Az igazi böjt komoly testi áldozat a lélek egységéért, annak gyógyulásáért.

Ha nem tudsz helyesen böjtölni, inkább ne böjtölj, mert a helytelen böjt inkább a kettősséget növeli benned, így átadja lelkedet az ördögnek. A helyes böjt legalapvetőbb feltételei:

  • Higgy abban, hogy ez egy áldozat a teljességedért (ha csak kettősséget, félelmet okoz, akkor nem fogod elég ideig bírni, s könnyen feladod)
  • Tűzz ki helyes lelki célt (amennyiben betegség miatt böjtölsz, akkor annak a lelki okának felderítése és megbocsátása legyen a cél)
  • A böjtöd mindenképpen legyen igaz áldozat, ha úgy és annyi ideig böjtölsz, amelyet könnyedén el tudsz viselni, akkor a tudatod el sem kezdi a változást előidézni
  • A böjt alatt minél többször tudatosítsd magadban, hogy akkor vetsz véget a szenvedésnek, ha a kívánt célt elérted.
  • Amikor abbahagyod a böjtöt, adj hálát Istennek, amiért úgy alkotott meg, hogy a böjttel képes vagy gyógyítani önmagad.

Egy keresztény ember jó, ha évente többször tart böjtöt. Nem csak a betegség legyőzésére jó, de lazítja az anyagi világhoz való ragaszkodást is. A böjtnek nem kell mindig azonos tartalmat adni. A különböző lelki célokon túl, a böjt formája is lehet különböző. Egyszer teljes táplálék megvonás, máskor lemondás azokról a táplálékokról, amihez erősen ragaszkodunk (pl.: édesség, vagy hús), megint máskor egy hosszabb léböjt is megfelel. A böjtöd fokozatát igazítsd a megoldandó probléma nagyságához.

A böjt az emberért van és nem fordítva. Ne hamis emberi parancsokat kövess, hanem te értsd meg, hogy szükséged van rá. Az ember, aki igaz életet él, nincs szüksége böjtre, aki pedig értelem nélkül csinálja a böjtöt, annak évi tucat böjt sem segít. Találd meg a te mértékedet, és a böjt nem parancs lesz számodra, hanem egy eszköz, amely mindig veled van.

Utolsó frissítés: 2011 június 25. (szombat) 05:17
 

Napi figyelmeztetés

Vigyázz! Ha bármelyik vallás, vagy gyülekezet bármely követője nem fogadja el Krisztust, annak neve nincs benne a Bárány Életkönyvében. Sok ember fog megdöbbenni, amikor eljő az elragadtatás ideje, de ők itt maradnak annak ellenére, hogy hívőknek tartották magukat.

Téves mondások

Előbb megtanítom neked, hogy milyen gonosz vagy, azután megtanítom neked, hogyan válhatsz szentté. Ezt azért teszem, hogy soha többé meg ne tévesszen senki. Aki ismeri a gonoszt és ismeri azt, ami szent, mindent tud az életről.