Ma 2023. szeptember 30., szombat, Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.

Szavazás

Szerinted, a hívő emberek korlátoltabban élnek embertársaiknál?
 

BELÉPÉS

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

A szeretetért és kegyelemért egyetlen adósságod van csupán, a hála. Ugyanakkor mindezekért te még ezt sem várhatod el, ha boldog akarsz lenni. A te jutalmad ne legyen más, mint az öröm, hogy segíthettél.

Napi dilemma

Mindennap eldöntheted, hogy saját fájdalmaid csillapításáért magad képére alakítod-e a világot, vagy önmagadat alakítod, úgy, hogy ne fájjon az élet.

Feng Shui ítélete PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 június 03. (péntek) 13:42

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és boldogtalanná, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kerüljön vissza a fénybe. Persze a tudatlan próféták ma is világosságnak hívják a Feng Shui féle tudományokat, valójában az emberi szellem meggyalázása az, amelyet az ördög művel, hogy kontrollálhassa a sötétséget. Változtasd meg a környezetedet, ha már szeretni nem tudod - ez az üzenete minden hitetlenségre épülő tudománynak.

A Feng Shui az élet valóban létező megnyilvánulására építi a tudományát. Ez a törvény azt mondja ki, hogy minden dolog, amihez vonzódsz, vagy elfogadsz, az emelni fogja az életerődet és minden dolog amit tagadsz, amitől félsz, az csökkenteni. Na most próbáld meg a Feng Shui-t ennek a törvénynek a szemüvegén keresztül látni, meglátod,  hogy a valóság egyből feldereng.

Ha a munkahelyeden görnyedsz nap, mint nap és közben a szeretett családért teszed mindezt, akkor a munkahelyed asztalánál elhelyezett családi fotó valóban segít abban, hogy pozitívabb légy. De segít-e, ha a férjedet, vagy feleségedet már alig tudod elviselni és éppen a válást fontolgatod? Ugye nem? Ha belépsz egy lakásba és az asztalon kést látsz, és a késről az jut eszedbe, hogy megvágtad magad, vagy hogy a szomszéd késsel irtotta ki a családját, akkor a kés felől valóban úgy látszik, mintha negatív erők áramlanának feléd. Ha azonban úgy tudsz gondolni a késre, mint az emberiség egyik legnagyobb találmányára, amely megkönnyíti a napi életet, akkor a kés bizony emelni fogja az életerődet.

Ez persze egy illúzió, az egód az, amelyik folyton ítélkezik a környezeten, és mindent osztályozni akar. Nem a kés felől, vagy a fotó felől jönnek erők, hanem te benned zajlanak le a benyomások hatására apró érzelmi hullámok. Egyesek örömet, mások annak hiányát okozzák benned aszerint, hogy az életben mit tanultál meg arról a tárgyról, személyről, állatról, vagy növényről. Egyszer az egyik kolléganőmnek azt mondtam egy ártatlan szobai virágról, hogy mérgező az érintése is. A hölgy a növény mellett elkezdett vakarózni és nyughatatlan lett. Az állításom nem volt persze igaz, így akartam neki bizonyítani a Feng Shui hatalmas illúzióját. Belátta, hogy hiába mondta neki a Feng Shui, hova milyen növényt tegyen, azzal, hogy megváltoztattam az információtartalmát, a Feng Shui tudomány kártyavárként omlott össze benne. Nemhogy pozitív energiát nem érzett, hanem kifejezetten rosszul lett az információtól. Pedig minden csak az ő tudatában volt valós, a virág nem volt mérgező.

A Feng Shui féle tudományokról az emberek a "piros nyomógombos" boldogságrecepteket várják. A megtévesztés annyira nyilvánvaló, azonban az ember mégsem akarja észrevenni az igazságot, hogy a boldogság csak Istenben van. A Feng Shui felfedezte a világ egyik felét, te fedezd fel a világ másik felét is, akkor boldogabb leszel. Neked kell felelősséget vállalnod, a hitrendszeredért, a félelmeidért és a vágyaidért. A Feng Shui féle rendszerek csak akkor segítenek néha, ha szándékosan bele akarsz merülni a tudatlanságba. Akkor viszont képesek megbilincselni és csíkos ruhát adni rád. Azonban ha a Feng Shui-knak hiszel, meg is érdemled. Szellemed végtelen erővel bír, nincs szükséged féligazságokra. A Feng Shui féle lakáselemzésre már nem is vettem a fáradtságot, mert annyi szót sem érdemel, mint ez. Ha egészségesek a szerveid, mert nincsenek benned téves hitek, félelmek, akkor a híd alatt is egészséges leszel, nemhogy egy bármilyen házban. Ha pedig komoly erkölcsi válságban vagy, akkor a Feng Shui sem ment meg annak következményétől. Nem érdemes áltatnod magad, Isten nagyobb úr, mint a Feng Shui összes tudománya.

Utolsó frissítés: 2011 június 24. (péntek) 08:30
 

Napi figyelmeztetés

Haragudj csak rám bátran, a te lángod is a pokol tűzét erősíti. Azonban, ha benned lévő tűzet arra használod, hogy megtisztulj a haragtól, kiirtom belőled a szenvedés gyökerét.

Téves mondások

Ne legyen, csak egy mércéd. Amilyen mércével mérsz a rokonoknak és ismerősöknek, olyan mércével mérj az idegeneknek és az ellenségeknek is. Ha követed ezt a törvényt, hamar eléred a mennyek országát.