Ma 2023. szeptember 30., szombat, Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.

Szavazás

Szerinted, minden betegség lelki eredetű?
 

BELÉPÉS

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

A te szavad legyen egyértelmű "igen", vagy legyen egyértelmű "nem". Ha válaszoddal bizonytalanságot hagysz magad után, az ördög cselekedett általad. Azonban, ha igent, vagy nemet mondtál gondoskodj róla, hogy szavaid hazugsággá ne váljanak.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy az egész világnak meg akarsz-e felelni, s eközben inkább vállalod, hogy elveszted önmagadat, vagy csak a belső boldogság elhívásnak akarsz megfelelni, így a fél világ gyűlölni fog, de élni fogsz.

A gyógyító megbocsátás PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 július 23. (szombat) 10:00

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik, akitől fél. Aki azonban keresi az igazságot, az tudja, hogy milyen hatalma van a megbocsátásnak, amikor korábban igaznak tartott, azonban helytelen hiteket kell elengedni.

Az ember betegségét a világ sötét aspektusai okozzák, a nem tudásból fakadó helytelen hitek, a félelmek és a túlzó, vagy tartósan kielégítetlen vágyak. Ha az embernek sikerül megbocsátani azt, amely éppen a betegségét okozza, biztosan meggyógyul. Ilyen egyszerű lenne? Igen, leírni valóban ilyen egyszerű, egy hitetlen beteg számára mégis szinte lehetetlen küldetés, egy igaz hívő számára sokkal könnyebb.

Egy hitetlen ember, nem biztos, hogy gyakran beteg, de ha beteg lesz, akkor betegsége súlyos. Ez annak köszönhető, hogy lélekben szétszórt, elsősorban szenvedéllyel él, téves hitrendszere előbb utóbb ellene fordul. A dolog nehézsége abban áll, hogy ez a beteg az idő nyomása alatt áll, a lélekben megtalálni azt a vágyat, félelmet, vagy téves hitet, amely beteggé tette, helyes ismeret nélkül szinte lehetetlen. Aki korábban nem foglalkozott azzal, hogy lélekben mi a helyes hit és mi nem, annak rövid idő alatt több évnyi lelki munkát kell önmagán elvégeznie.

Egy igaz hívő alaphelyzetben nem betegszik meg. Ha mégis beteg lett, akkor valószínűleg a igazság kutatása közben valamilyen információ elkerülhette a figyelmét, vagy helytelenül értelmezett igéket. Számára azért könnyebb a megbocsátás általi gyógyulás, mert van helyes hite a megbocsátásról, illetve lélekben sokkal rendezettebb, mint egy hitetlen ember, gyorsan képes felismerni, hogy mi a helyes és mi nem az a lélek útján.

Sok embernek van megbocsátási módszere (pl.: van, aki papírra veti bűneit és elégeti azt), amelyekkel száműzhetik lelki dolgaikat a tudatalatti mélységeibe, és ezzel nyernek egy kis időt. Hogy belásd, hogy mennyit segít az ilyen módszer, felteszek néhány kérdést. Vajon képes vagy-e megbocsátani a halálfélelmet, ha nem hiszel az örökkévalóságban? Képes vagy-e megbocsátani azt, hogy megsértettek, ha nem szerzel önbizalmat, és nem hiszel magadban? Sok ilyen kérdést tehetnék fel, a lényeget értsd meg! A valódi megbocsátáshoz helyes tudás, vagy helyes hit kell.

A megbocsátás meggyógyít, ha sikerül elengedned helytelen hitedet. Amíg a nagymama által beléd sulykolt „ne ülj le a kőre, mert felfázol”, vagy „vegyél sapkát, mert megkopaszodsz” hiteket őrzöd, addig beteg leszel, míg a kőre ülsz, és kopaszodsz, ha hideg van és fejfedő nélkül mész levegőre. Romlani fog a szemed, amíg ellent nem tudsz mondani a környezetednek, akik azt sulykolják beléd, hogy „nem látsz?”, és romlani fog a hallásod, amíg őrzöd szülőd ideges felkiáltását, amit olyan sokszor mondott el neked: „nem hallasz, süket vagy?”. Az emberben sok efféle hit rakódott le a helytelen és hitetlen szülői hozzáállások miatt, a te dolgod, hogy ezeket levesd magadról, megbocsásd, hogy egészséges légy. Az általam említett téves hitek csak a könnyebbek közé tartoznak, a legtöbb emberben vannak halálos képzetek is.

A megbocsátás az a folyamat, amelyben az ember visszanyeri feltétel nélküli szeretetét. Ha ez nem következik be, nem beszélhetünk megbocsátásról. A megbocsátás szabaddá tesz, és emeli a lelked, így gyógyulást hoz arra, aki él ezzel a lehetőséggel. Bocsássatok meg, és néktek is megbocsáttatik. Így szól a megváltó tanítása. A megbocsátás nem Istenért, hanem értetek van, azért, hogy egészségesek, boldogok legyetek, és életetek legyen. A mennyek országa azé lehet, aki folyton-folyvást keresi az igazságot és képes megbocsátani általa a szenvedésének, betegségének okát, és halált. Akik csak a szájukkal hisznek Isten országában, de nem keresik azt, nem is lelhetik meg soha.

Utolsó frissítés: 2011 július 23. (szombat) 10:14
 

Napi figyelmeztetés

Vigyázz! Ha azt mondod, hogy vágy és a félelem jó, mert ettől lesz ember az ember, én elfogadom. Még nem döntöttél Isten mellett, de engedd a kúthoz a szomjazókat. Nem azért írok, hogy megerősítselek emberségedben, hanem azért, hogy Isten országát hirdessem azoknak, akik szomjaznak az igazságra.

Téves mondások

A félelmed a múltban gyökeredzik, a vágyad pedig a jövődet köti meg, s e két erő elpazarolja minden erődet, hevíti az egód tüzes tengerét. Ha a jelenben élnél, boldog lennél. A jelen pedig csak mások önzetlen és spontán szolgálatában van. Ez teremt egységet Istennel.